top of page

Zomer 2024

Tara.jpg

Kindness in Yang & Yin - Mini Retreat

24, 25, 26 juli - 9u45-12u45 Drie zomerse voormiddagen samen oefenen in verdieping! Als we kindness en mindfulness samenvoegen, krijgen we kindfulness. Kindfulness wijst op het aspect van vriendelijkheid, zorgzaamheid en mildheid. Als een vogel met twee vleugels, waarvan de ene vleugel staat voor het cultiveren van inzicht - aandacht, en de andere vleugel voor mildheid - compassie. Beide vleugels bestaan samen, ze kunnen niet zonder elkaar. Wat als vriendelijkheid een diepe innerlijke hulpbron kan zijn, die onze gezondheid en ons welzijn ondersteunt, de relatie met onszelf en anderen verbetert, ons dicht bij onszelf en dicht bij de ander brengt, onze verhouding tot het leven inspireert? Wat als vriendelijkheid ons sterker maakt, krachtiger van binnenuit, en ons in staat stelt vrijer en authentieker te leven, werkelijk onszelf te zijn? In deze driedaagse combineren we meer dynamische Yang- en meer passieve Yin- vormen van yoga. Kracht en soepelheid gaan hand in hand - die eeuwige dans tussen yin en yang. Onder andere geïnspireerd door de godin Tara, the mother of compassion, en door de teachings van verschillende leraren die ik afgelopen jaren heb ontmoet. Woensdag 24 juli, donderdag 25 juli, vrijdag 26 juli Telkens van 9u45 - 12u45 Deelname driedaagse: €110 Deelname één dagdeel: €40 (indien plaatsjes over) Inschrijven via ankeandando@gmail.com - dan ontvang je ook de gegevens voor betaling. Wees van harte welkom! 🤗 “How to free ourselves from suffering? The practice of compassion…”

Lente 2024

1.jpg
2.jpg

Paasvakantie. Zomeruur. Meer daglicht. De eerste lenteschoonmaak zit erop en we gaan richting een periode van meer leven, meer kleur en meer samen buiten zijn. Het voelt alsof we elke dag een beetje meer tijd krijgen. Hoe willen we die tijd, die energie, die mogelijkheden benutten? Yoga gaat niet enkel over flexibiliteit of ontspanning, maar ook over het opbouwen van een innerlijke kracht: fysiek een sterke core, mentaal-emotioneel een sterk vertrouwen en een geloof in onszelf en in ons eigen unieke pad. We nemen de tijd om dit alles in ons lichaam te voelen. We bouwen eerst fysieke kracht op in een dynamische yoga-flow, gaan na een meditatie onze gedachten neerschrijven (journaling) en integreren onze intenties met enkele yin-houdingen. Zo gaan we naar huis met hernieuwde kracht en een heldere visie, ontspannen & wakker. Een verdiepende sessie van 3 uur, voor wie reeds een tijdje oefent met yoga/voor wie geen ernstige fysieke beperkingen ervaart. Bij twijfel, contacteer me. Deelnameprijs: €40

Een sessie voor al wie eens echt de tijd wil nemen om dieper te ontspannen. We beginnen met meditatie en fascia release yoga. Hiervoor gebruiken we fascia massageballen - om vastzittende, onverteerde spanning in de weefsels te laten wegsmelten. Daarna rusten we langer in verschillende houdingen uit herstellende yoga en yin yoga, waarin we helemaal mogen loslaten. Een verdiepende sessie van 3 uur, voor al wie nieuwsgierig is naar de helende kracht van yoga, ook wie nog niet zo ervaren is. Je zal merken hoe deze verdiepende vorm van beoefening zal doorwerken op jouw gevoel van gecenterd zijn in je lichaam en het ervaren van een diepe innerlijke rust. Deelnameprijs: €40 Meer weten: Fascia Release Steeds meer mensen willen beter zorg dragen voor hun lichaam om hun algemeen welzijn te verbeteren. En dat is een goede reflex, want ons lichaam heeft ons veel te vertellen. Via ons zenuwstelsel pikken we een constante stroom aan informatie op uit binnen- en buitenwereld: waar we zijn, met wie we omgaan, waarmee we ons voeden, hoe we ademen, hoe we ons bewegen, wat we denken, wat we voelen... Prikkels die de miljoenen cellen in ons lichaam absorberen en verwerken. Fascia speelt hierin een belangrijke rol. Dit is het elastisch bindweefsel dat alle spieren, gewrichten, botten en organen omgeeft. Deze vliezen vormen een netwerk in het lichaam en zorgen ervoor dat alles met elkaar verbonden is. Het bindweefsel verkleeft en verstijft wanneer spanningzich in de weefsels opstapelt. Die spanning komt o.a. voort uit onze zittende levensstijl, houding, letsels, stress en traumatische ervaringen. De laatste jaren wordt in wetenschappelijk onderzoek steeds vaker bevestigd dat het bindweefsel een belangrijke rol speelt in het ontwikkelen van, en dus ook de behandeling van uiteenlopende klachten. Denk maar aan (chronische) pijn, fibromyalgie, verteringsproblemen, auto-immuunziekten, (terugkerende) blessures; maar ook psychische klachten als burn-out, angst of hypersensitiviteit. Yoga as Therapy De wondere wereld van Yoga Therapy nodigt ons uit om het lichaam te ervaren als een poort naar heling. Vanuit een holistisch mensbeeld zijn ons fysieke, mentale, emotionele en spirituele lichaam één eenheid, onlosmakelijk verbonden. We begrijpen yoga niet louter als een quick fix, maar als een strategie: een manier van leven en van zorg dragen. We oefenen in voelen, in constant afstemmen met onszelf, aanwezig bij alles wat komt en gaat. Vanuit die diepe verbinding ontstaat werkelijke genezing, van binnenuit.

2024 - jaartraining

5 elements yoga Earth Element-2.jpg
bottom of page