top of page
421D4048-AF88-4126-A2EF-7516B0653545_1_201_a_edited.jpg

Waarom Yoga?

Yoga betekent letterlijk verbinden, 'to unite', daar waar lichaam en geest elkaar ontmoeten.

Vanuit een holistisch mensbeeld zijn ons fysieke, mentale, emotionele en spirituele lichaam één eenheid, onlosmakelijk verbonden. De westerse geneeskunde is evidence-based, terwijl de eeuwenoude gezondheidsleer uit het oosten kennis haalde uit de ervaringen van mensen over duizenden generaties heen. Beide vormen van kennis smelten samen nu de wereld nog nooit zo verbonden is geweest, nog nooit zo één is geweest. 

 

We krijgen de kans om onszelf uit te dagen in onze manieren van kijken naar ons eigen mens-zijn.

 

Yoga is een uitstekende manier om ons zelfhelend vermogen te versterken en onszelf beter te leren kennen. Yoga is echt voor iedereen, en werkt als een medicijn, van binnenuit. Bewegen hoeft geen pushen te zijn, maar kan een manier zijn van zorgen voor onszelf en een manier van met onszelf in verbinding treden. 

Yoga leert ons te luisteren. Als we op de mat stappen maken we een ontdekkingsreis naar binnen, nieuwsgierig naar wat zich daar afspeelt. 


We beoefenen een houding van kindfulness - vriendelijkheid ten opzichte van wat we voelen en ervaren. Zo kan weerstand verzachten, kunnen we oude spanningen loslaten, en ontstaat ruimte. We leren omgaan met moeilijke emoties als angst, stress en verdriet en we leren om onszelf ten volle te accepteren voor wie we zijn. Vanuit die mildheid voor onszelf, ontstaat verbinding, samenhorigheid en zorg voor anderen.

Waar kan je groepslessen volgen?

Inspiratie vanuit psychologie, yoga therapy, yin yang yoga, herstellende yoga, prana vinyasa flow, ademhalingswerk, 5 elementen, mindfulness, kindfulness en kennis over onze natuurlijke cycli.

bottom of page