top of page
Summer 5 Elements Yoga-5.jpg

Zomer 2023

Zet de zomer in met een onderdompeling in yoga!

Vijf voormiddagen komen we samen om te oefenen en ervaringen te delen. De namiddagen vul je in hoe jij wilt, misschien maak je er een week echte me-time van! 
Wil je meer verdieping vinden in je beoefening, of de therapeutische waarde van yoga voor het eerst ontdekken? Wees welkom!

Water is vitaliteit, leven. Hout staat voor een stuwende, krachtige energie. Vuur is de verbinding met je hart, de sprankel in je ogen. Aarde gaat over veiligheid en thuiskomen. Het thema van metaal is loslaten.

Elke dag werken we met een ander element uit traditionele Chinese geneeskunde: water, hout, vuur, aarde en metaal. We ontdekken hoe deze elementen ons leven beïnvloeden, hoe (im)balansen zich tonen en hoe we onze beoefening kunnen afstemmen op wat wij daarin nodig hebben. Specifieke klachten kunnen verholpen worden wanneer we leren luisteren naar de signalen van ons lichaam.

We starten elke dag met een yin&yang-sessie gebaseerd op één van de vijf elementen, en nemen ook de tijd om onze ervaringen te delen in een cirkel.

Dinsdag - Water / Woensdag - Hout / Donderdag - Aarde / Vrijdag - Vuur / Zaterdag - Metaal

Over Yin & Yang Yoga:
De lessen zullen een combinatie zijn van meer dynamische yoga (inspiratie uit vinyasa & yoga therapy) met zachte yin yoga. Yin yoga is een mindful vorm van yoga met als doel het ontspannen van de spieren en het openen van dieperliggende weefsels, door het langere tijd aanhouden van poses (3-5min). Yin staat voor een vrouwelijke, stille en intuïtieve kwaliteit, terwijl yang het principe is van het mannelijke, actieve en expressieve. In de kosmische orde komen deze kwaliteiten altijd opnieuw in balans. Het combineren van yin & yang kwaliteiten in onze beoefening helpt ons ook in ons eigen leven balans te vinden. We leren onze geest tot rust te brengen en ons lichaam zowel te versterken als te versoepelen. We verhogen ons vermogen om om te gaan met intense emoties vanuit een accepterende en liefdevolle houding.
​☼

Summer 5 Elements Yoga
Dinsdag 4 juli t.e.m. zaterdag 8 juli 2023
Telkens van 10u-12u30,
De Loft, Oostende -
€160 (week) - €40 (dag)

bottom of page